Classificatie ‘Veilig voor banden’ voor Magnum+ glazen balanceerkorrels

De Magnum+ glazen balanceerkorrels van Martins Industries voor het balanceren van banden hebben de classificatie ´Veilig voor banden´ gekregen na een strenge TÜV SÜD-test. Dit meldt Martins Industries.
Veiligheid
Martins nam eerder Magnum+ over, een methode voor het balanceren van banden met glazen balanceerkorrels. Door deze te onderwerpen aan een aantal veiligheidstests wil de leverancier klanten verzekeren dat het gebruik van de gehard glazen korrels in banden absoluut veilig is. De tests zijn in december 2019 uitgevoerd door TÜV SÜD. In januari 2020 werd bekend gemaakt dat Magnum+ veilig is voor de banden, de ventielen en het TPMS.
Kwaliteit
Aanleiding voor de tests was dat er na de overname van Magnum+ door Martin Industries behoefte was om de kwaliteit van het product aan te tonen. TÜV SÜD heeft met de tests bevestigd dat de korrels onbreekbaar zijn en daarom nooit in stukken of in stof zullen uiteenvallen. Ze zijn gemaakt van gehard glas en kunnen niet bevriezen of aan elkaar plakken. Ook zijn de korrels groot genoeg om nooit een ventiel te blokkeren of de werking van het TPMS te hinderen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.