Cabot koopt carbon black-fabriek in China
(Foto: Shutterstock)

Cabot koopt carbon black-fabriek in China

Cabot koopt voor ongeveer acht miljoen euro een carbon black-fabriek van Tokai Carbin in China. De faciliteit ligt in Tianjin en is sinds 2006 in gebruik.

De batterijmaker is geïnteresseerd in carbon black, omdat additieven hiervan een belangrijke rol spelen in het vergroten van de levensduur van ev-batterijen. De nieuwe fabriek van het merk produceert al 50.000 ton carbon black per jaar. Daarentegen krijgt het nog verdere investeringen. “De overname van de fabriek van Tokai Carbon in Tianjin sluit aan bij onze strategie om onze wereldwijde posities te versterken. Tegelijkertijd kunnen we hierdoor groeimogelijkheden na streven in snelgroeiende, hoogwaardige markten zoals batterijmaterialen”, vertelt Sean Keohane, president van Cabot, in een persbericht. “Met deze overname zijn we beter gepositioneerd om te voldoen aan de snel toenemende vraag naar lithium-ionbatterijen.”

“We zijn erg verheugd om het bedrijf over te dragen aan Cabot en wensen de medewerkers veel succes met de nieuwe eigenaar”, voegt Hajime Nagasaka, president van Tokai Carbon toe. Cabot blijft aan huidige klanten leveren, terwijl het bedrijf in de faciliteit investeert. Deze investeringen moeten het merk in staat stellen om geleidend carbon black te produceren voor batterijmaterialen. De partijen verwachten de transactie in het tweede fiscale kwartaal van 2022 af te ronden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.