Britse aftermarket-federatie richt academie op
(Foto: Shutterstock)

Britse aftermarket-federatie richt academie op

De Independent Automotive Aftermarket Federation (IAAF) heeft een nieuwe trainingsacademie gelanceerd om nieuwe mensen die in de automotive aftermarket werken op te leiden. Daarnaast schoolt de Britse organisatie ook bestaande werknemers bij.

De IAAF stelt dat zijn aantal leden snel groeit. Daarom wil de federatie ondersteuning bieden, in de vorm van trainingen. Naar eigen zeggen vallen hier zowel virtuele, als praktische cursussen onder, waarmee alle gebieden van een automotive aftermarket-bedrijf bestreken wordt. Daarmee krijgen bedrijven de kans om hun teams verder op te leiden en vertrouwd te raken met nieuwe wetgeving en technologie.

“Ik ben erg enthousiast over het potentieel van IAAF Academy. Het gaat de industrie niet alleen openstellen voor nieuwkomers, aangezien we hun integratie in de industrie ondersteunen. Daarnaast gaat het ook bestaande mensen en bedrijven opleiden, trainen en ondersteunen, terwijl we de normen in de distributie-aftermarket blijven verhogen”, vertelt Mark Field, IAAF-directeur, in een persbericht. Als IAAF-leden interesse hebben in de trainingen, moeten zij contact opnemen met de federatie.

Samenwerking met onderwijs

Een belangrijk aandachtspunt van de academie is verder de samenwerking met scholen, hogescholen en universiteiten. IAAF heeft verder partnerschappen opgezet met Heart of Worcestershire College, West Notts College en East Coast College. Hiermee hoopt de organisatie meer mensen uit deze omgevingen aan te trekken. West Notts College heeft, met de steun van IAAF-lid HGV Direct, met succes een Parts Advisor leerling traject voor auto- en CV-motorfactoren opgezet. De academie promoot op dit moment deze stage, terwijl de samenwerking met East Coast College vergroot wordt. Bij deze onderwijsinstelling komen gastsprekers van IAAF en krijgen studenten de kans om aftermarket-bedrijven op locatie te bezoeken.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.