Bridgestone verduurzaamt vier fabrieken in Japan
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone verduurzaamt vier fabrieken in Japan

Bridgestone heeft vier bandenfabrieken in Japan verduurzaamd. Naar eigen zeggen is honderd procent van alle energie bij de faciliteiten nu hernieuwbaar.

De fabrieken in kwestie liggen in Shimonoseki, Kitakyushu, Hikone, en Tosu. De eerste twee produceren radiaalbanden voor voertuigen die gebruikt worden voor de mijnbouwindustrie en Hikone maakt ze voor personenauto’s. De productie in Tosu is gefocust op banden voor sportieve auto’s. Alle energie die deze fabrieken gebruiken is nu afkomstig van bronnen zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht en geothermische energie.

De verduurzaming van de fabrieken is onderdeel van Bridgestone’s plan om tegen 2050 uitstoot-neutraal te opereren, maakt het bandenmerk in een persbericht bekend. Tegen 2030 moet de uitstoot van de bandenmaker ten opzichte van 2011, al meer dan gehalveerd zijn. Samen met de maatregelen die het merk vorig jaar al nam, verwacht Bridgestone een grote reductie in CO2-uitstoot. In alle tien Japanse fabrieken van het merk moet dit, ten opzichte van 2011, dertig procent bedragen.

Plannen

Om zijn eigen doelstellingen te halen is Bridgestone van plan om steeds meer hernieuwbare energie in zijn fabrieken te gebruiken. Verder geeft het merk aan dat het kijkt hoe het productieproces voor banden efficiënter kan. Als laatste worden bij alle Japanse fabrieken van het merk tot 2030 zonnepanelen geïnstalleerd.

Niet alleen in Japan heeft het bedrijf plannen voor verduurzaming. In maart van dit jaar gaf de Europese tak van het bedrijf al aan gewisseld te zijn naar groene energie. Volgens Bridgestone Europe draaien alle locaties in Europa op hernieuwbare energie. Bridgestone is verder bezig met het verduurzamen van zijn Amerikaanse en Chinese fabrieken. De faciliteiten in Aiken, South Carolina en Wuxi krijgen ook zonnepanelen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.