Bridgestone Potenza op Aston Martin Rapide

Bridgestone Potenza op Aston Martin Rapide

Aston Martin heeft Bridgestone geselecteerd als bandenpartner voor de eerste vierdeurs sportauto die van het merk in productie gaat, de Rapide. Bridgestone’s nieuwe UHP band, de Potenza S001, wordt sinds de introductie in april 2010 als standaarduitrusting onder de Rapide gemonteerd. De bandenfabrikant heeft de nieuwe generatie Potenza S001 voorgesteld vanwege de opvallend snelle reactie en precisie van de band, gecombineerd met een hoge mate van stabiliteit bij natte omstandigheden.
De 20 inch banden onder de Rapide (voor: 245/40ZR20 95Y, achter: 295/35ZR20 105Y XL) zijn speciaal ontworpen met een hogere zijwand om vibraties te onderdrukken en te zorgen voor minder bijgeluiden in het interieur. “Bridgestone is trots op het partnerschap met een van de grootste namen ter wereld op het gebied van luxe sportauto’s”, aldus Didier Schneider, Vice President Original Equipment van Bridgestone Europe. “De Rapide is één van de eerste sportauto’s waarbij de keuze is gevallen op onze Potenza S001.”
Het partnerschap tussen Bridgestone en Aston Martin ontstond begin jaren 90 met de DB7. Sindsdien worden Potenza RE050-banden geleverd voor eerste montage op de DB9 en de V8 Vantage.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.