Bridgestone opnieuw nummer 1 bandenfabrikanten

Bridgestone opnieuw nummer 1 bandenfabrikanten

Bridgestone staat opnieuw op de eerste plaats in de top 75 van bandenfabrikanten, gemeten naar de behaalde omzet in 2016. Dit meldt Tire Business.

Omzet
Het is het negende jaar dat Bridgestone op de nummer één eindigt. Uit de ranglijst blijkt dat de bandengerelateerde omzet van Bridgestone in 2016 22,1 miljard dollar bedroeg, gevolgd door Michelin met een omzet van 21,1 miljard dollar. Goodyear eindigde op de derde plaats met een omzet van 13,6 miljard dollar en Continental op de vierde plaats met 10,8 miljard dollar omzet. Volgens Tire Business waren deze omzetten ten opzichte van 2015 wel lager, “net als meer dan de helft van de banden bedrijven in de top 75.”

Chinese bedrijven
De meeste omzetvermindering deed zich voor bij Chinese bedrijven, die volgens Tire Business bovenmatig werden getroffen door de verhoogd importheffing in de VS en sommige andere landen. In het Westen hadden veel bedrijven te maken met een lagere omzetgroei in verschillende grote markten. Ook wisselkoersen speelden een rol vanwege de dure dollar. Het resultaat was dat de globale bandenmarkt in 2016 volgens Tire Business 5,6 procent afname tot 151 miljard dollar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.