Bridgestone opnieuw grootste bandenproducent ter wereld

Bridgestone opnieuw grootste bandenproducent ter wereld

BridgestoneBridgestone is ook in 2015 de grootste bandenproducent ter wereld, gemeten in omzet uit banden. Dit blijkt uit de Rubber & Plastics News’ 2015 Top 75 van bandenproducenten.
Ongewijzigd
Ten opzichte van vorig jaar is de rangorde ongewijzigd voor de nummer één tot en met 17 (Apollo Tyres Ltd). De geschatte omzet van Bridgestone bedroeg 26 miljard dollar. Op nummer twee komt Michelin met 24,7 miljard dollar en daarna komt Goodyear met 16,4 miljard dollar, aldus onderzoek door Tire Business. Continental staat op nummer 4, met een omzet van 11,9 miljard dollar, vóór Pirelli, Sumitomo, Hankook, Yokohama Maxxis en het Chinese Zhongce Rubber Group.
Totale wereldomzet
De top 10 bedrijven zorgden voor 63 procent van de totale wereldomzet uit banden, net als dat ook een jaar eerder het geval was. Van alle bandenproducenten in de top 75 had meer dan de helft een lagere omzet dan een jaar eerder, hetgeen samen met de sterkere dollar leidde tot een 3,5 procent daling van de totale omzet tot 180 miljard dollar.
In de top75 bevonden zich 29 Chinese bedrijven, waarvan 5 in de top 20, 10 uit India, vijf uit Taiwan en VS, vier uit Japan, drie uit Rusland en Zuid-Korea, twee uit Italië en Turkije en één uit Argentinië, Wit-Rusland, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Indonesië, Iran, Singapore, Thailand en Vietnam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.