Bridgestone opent wintertestcentrum voor banden

Bridgestone opent wintertestcentrum voor banden

Bridgestone is een wintertestcentrum voor banden gestart in Vidsel (Noord-Zweden). Dit centrum biedt per jaar 14 tot 17 weken goede winterse omstandigheden.
Met dit nieuwe wintertestcentrum voor banden heeft Bridgestone zijn ontwikkelingscapaciteit in Europa verder uitgebreid. Reden  hiervoor is dat fabrikanten hier pas echt succesvol kunnen zijn als zij hun producten ook hier ontwikkelen en testen, aldus Bridgestone. “Dit geldt vooral voor winterbanden.”
Het noorden van Zweden met koude winters heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot het mekka van winterbandentesters. Logisch, want het gebied is niet alleen verhoudingsgewijs sneeuwzeker, maar dunbevolkt met veel ruimte. Dit maakt dat dit gebied meerdere maanden in het jaar perfecte omstandigheden biedt voor het testen van hebben.
Bridgestone heeft al sinds 2009 een centrum voor wintertesten in Vidsel, 100 kilometer ten zuiden van de poolcirkel. Met de start van het wintertestcentrum kunnen de testfaciliteiten worden voortgezet en uitgebreid. Daarmee laat het bedrijf zien hoe belangrijk het segment van winterbanden is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.