Bridgestone ontwikkelt nieuwe banden voor Jaguar XJ220

Bridgestone ontwikkelt nieuwe banden voor Jaguar XJ220

Bridgestone ontwikkelt in samenwerking met de Britse Jaguar specialist Don Law een nieuwe generatie banden voor de legendarische Jaguar XJ220.

In productie
De oorspronkelijke banden voor dit model werden eerder al uit productie genomen. Het besluit om de productie weer op te starten is naar eigen zeggen genomen na een toevallige ontmoeting van Don Law en Bridgestone Europe. Voor de productie hebben beide bedrijven een team bij elkaar gebracht met de oorspronkelijke hoofd ontwikkeling en testrijder. Ook heeft het team het preproductiemodel kunnen bemachtigen met chassisnummer 004.

“Het is belangrijk dergelijke auto’s op de weg te houden”, aldus Christophe de Valroger, Vice President Consumer OE voor Bridgestone Europe. “In de afgelopen 25 jaar is de techniek sterk veranderd, maar we denken dat we de band kunnen produceren.”

25e verjaardag
Het doel is dat het project van start gaat op de 25e verjaardag van de XJ220 op nieuwe Bridgestone banden in 2017. Ook Pirelli gaat weer een band maken voor de XJ220, dit in samenwerking met de Jaguar-fabriek. Dit wordt dan een P Zero band. De nieuwe band komt er in de maten 255/45ZR17 (vóór) en 345/55/ZR18 (achter).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.