Bridgestone ontkracht fabels over winterbanden

Bridgestone ontkracht fabels over winterbanden

Nu de winter eraan komt, zet Bridgestone vijf veel voorkomende aannames op een rij. Want niet alle argumenten die worden gebruikt in de discussie over het gebruik van winterbanden, berusten op de waarheid, zo stelt de bandenfabrikant..

Fabel: Het sneeuwt hier bijna nooit, dus winterbanden zijn een overbodige luxe.
Bridgestone: Winterbanden zijn absoluut niet speciaal voor sneeuw ontwikkeld, maar bieden veiligheid onder allerlei weersomstandigheden in combinatie met een lage temperatuur.

Feit: De remweg van andere banden is langer dan die van winterbanden
Bridgestone: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een verschil in de remweg zit. Afhankelijk van de snelheid van de auto en de conditie van de weg, kan de remweg van een winterband tot wel 40 procent korter zijn.

Fabel: Met wat minder luchtdruk maak je van een zomerband een winterband
Bridgestone: Dat is niet waar. Winterbanden zijn van een heel ander soort rubber gemaakt, dat flexibel blijft als de buitentemperatuur zakt. Het laten leeglopen van je zomerband verandert daardoor niets aan het feit dat het rubber hard wordt.

Feit: Zonder winterbanden kan je aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade
Bridgestone: In veel Europese landen zijn er regels over het verplicht gebruik van winterbanden. Naast het feit dat je een boete riskeert, kun je in deze landen (mede)aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade bij een ongeluk als je auto geen winterbanden heeft. Daarnaast kan het zijn dat de schade niet volledig wordt vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Fabel: Als ik winterbanden aanschaf, ben ik veel duurder uit
Bridgestone: Op langere termijn ben je zeker niet meer kwijt dan wanneer je met één set banden rijdt. Door op twee sets te rijden, slijten de banden logischerwijze maar half zo snel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.