Bridgestone museum exposeert in Parijs

Bridgestone museum exposeert in Parijs

Twee Franse nationale musea organiseren samen met de Ishibashi stichting tot en met 21 augustus 2017 een expositie onder de naam ‘Tokio-Parijs Meesterwerken’.

Ishibashi stichting
De Ishibashi stichting werd in 1956 in Tokyo opgericht door Shojiro Ishibashi, de stichter van de Bridgestone Tire Co. Ltd (nu Bridgestone Corporation). De expositie omvat meesterwerken uit de verzameling van het Bridgestone Museum voor Schone Kunsten in Tokio. De twee Franse musea zijn het Musée d’Orsay en het Musée de l’Orangerie.

Impressionisme
De verzameling van de Ishibashi Stichting omvat 2600 werken en is één van ‘s werelds mooiste collecties van impressionistische en moderne kunst. De 76 schilderijen die in Parijs tentoongesteld worden zijn zelden eerder in Europa te zien geweest en betreffen onder andere werken van Monet, Renoir, Cézanne, Picasso en Pollock, evenals de Japanse abstracte kunstenaar Kazuo Shiraga..”

Het Bridgestone Museum voor Schone Kunsten van de Ishibashi Stichting is nu gesloten voor renovatie. De heropening van het museum is voorlopig gepland voor de herfst van 2019.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.