Bridgestone lanceert printtechnologie voor banden

Bridgestone lanceert printtechnologie voor banden

Bridgestone ColorsideBridgestone lanceert haar nieuwe printtechnologie voor banden. Deze technologie was al eerder te zien tijdens de Autosalon van Genève in 2012.
Colorside
De bandenfabrikant heeft de nieuwe technologie nu gelanceerd op de thuismarkt Japan onder de naam Colorside. Het eerste product is de Ecopia EP100S Colorside in de maat 195/65R15 91H. Er is gekozen voor gekleurd vlak op de zijwand in de kleur groen, vanwege het behalen van het Japanse AAA label voor rolweerstand en grip op nat wegdek. Vanaf oktober zal de EP100S ook verkrijgbaar zijn in de maten 205/55R16 91V en 175/65R15 84S, maar dan met een blauwe kleur op de zijwand.
Inkt
De banden vertonen volgens Bridgestone een grote gelijkenis met de al langer bestaande banden met een witte zijband, hoewel het printproces daarvan verschillend is. Bridgestone’s nieuwe print technologie omvat nieuw ontwikkelde inkten die bestand zijn tegen externe beschadiging en kleurverschil.
Bridgestone benadrukt dat het printen van banden volgens de Colorside technologie niet beschikbaar is voor de aftermarkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.