Bridgestone lanceert nieuwe Enliten milieutechnologie

Bridgestone lanceert nieuwe Enliten milieutechnologie

Bridgestone introduceert Enliten, een nieuwe technologie voor lichtgewicht banden die uit minder materialen bestaan en de CO2-uitstoot verminderen. Dit laat de bandenfabrikant weten.
Minder materialen
Enliten staat voor een reductie van de hoeveelheid gebruikte materialen en de rolweerstand. Het resultaat is een 20% lagere lagere CO2-uitstoot van een voertuig, terwijl dezelfde levensduur als van een originele standaardband wordt gerealiseerd, aldus Bridgestone: “Voor autofabrikanten, bestuurders en het milieu hebben banden met geintegreerde Enliten-technologie als voordeel dat ze ook de handling en stabiliteit van de auto verbeteren en zo zorgen voor meer rijplezier.”
Rolweerstand
Enliten vermindert de rolweerstand van een band tot 20%. Het resultaat is een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot van de auto. Ook maakt deze technologie banden 10% lichter zonder dat dit een impact heeft voor de levensduur. Enliten verbetert bovendien de handling en stabiliteit van het voertuig en vergroot daarmee het rijplezier.
Naar aanleiding van de introductie zei CEO Paolo Ferrari dat Bridgestone vanaf 2050 producten wil fabriceren met grondstoffen die volledig hernieuwbaar en duurzaam zijn: “Daarvoor is Enliten een geweldige stap voorwaarts.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.