Bridgestone lanceert 2e generatie Air Free Concept band

Bridgestone lanceert 2e generatie Air Free Concept band

Bridgestone Corporation heeft op de 43e Tokyo Motor Show 2013 de tweede generatie van de “Air Free Concept Tire” geïntroduceerd.
Levensvatbaar
Het revolutionaire nieuwe design kenmerkt zich door zijn hogere belastbaarheid, milieutechnisch verantwoorde design en rijprestaties. Volgens Bridgestone brengen de nieuwste verbeteringen aan de “Air Free Concept Tire” het bandenmerk “een stap dichter bij een levensvatbare, commercieel verkrijgbare luchtvrije band.”
Minder onderhoud
Dankzij de unieke structuur van spaken die zich over de gehele binnenzijde van de band uitstrekken en het gewicht van de auto ondersteunen, hoeft de band niet periodiek met lucht gevuld te worden. Hierdoor is minder onderhoud nodig. Tegelijkertijd hoeft men niet bang te zijn dat de band lek raakt.
Alle materialen die zijn gebruikt voor de band en de spaakstructuur zijn recyclebaar. Verder is er een extreem lage rolweerstand en een lagere CO2-uitstoot. Door gebruik van gepatenteerde technologieën streeft Bridgestone naar een “cradle to cradle”-proces.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.