Bridgestone koopt tech-bedrijf Azuga
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone koopt tech-bedrijf Azuga

Bridgestone Americas neemt Azuga Holdings over voor 391 miljoen dollar (329 miljoen euro). Azuga staat bekend om zijn fleet-management systeem. Door deze aankoop denkt het bandenmerk bovendien makkelijker mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen. De transactie zal, naar verwachting, aan het einde van het derde kwartaal zijn afgerond.

Azuga is opgericht in 2012 en heeft sindsdien een platform voor wagenparkbeheer ontwikkeld. Bovendien is dit platform opgezet met GPS-tracking, videotelematica en beheer van bestuurdersgedrag. Volgens Bridgestone zorgen deze factoren er voor dat de veiligheid omhooggaat. Daarnaast moet hierdoor het brandstofverbruik en de slijtage aan voertuigen omlaaggaan. Azuga heeft 6.000 zakelijke klanten in Noord-Amerika en is gevestigd in Silicon Valley.

“Azuga zorgt voor een revolutie in de manier waarop wagenparken zakendoen in de VS. Met software en een innovatieproces bevorderen zij de visie van Bridgestone om een bedrijf met duurzame oplossingen te zijn”, vertelt Paolo Ferrari, ceo van Bridgestone Americas, in een persbericht. “We werken aan het leveren van duurzame en intelligente oplossingen voor veiligere en efficiëntere mobiliteit. Azuga helpt ons daarom om de implementatie hiervan bij onze klanten te versnellen.”

Mobiliteitsstrategie

Het Azuga-platform vormt een aanvulling op het bestaande Bridgestone-portfolio van cloud gebaseerde mobiliteitsoplossingen voor wagenparken. De overname van Azuga helpt Bridgestone door realtime inzichten in voertuigactiviteiten en data-analyse te bieden. Dit moet de veiligheid, efficiëntie en klantenservice verbeteren. De bandenfabrikant gaat naar eigen zeggen gebruikmaken van Azuga’s platform om vlootgegevens vast te leggen en hiermee de ontwikkeling van Bridgestone-bandenproducten te bevorderen.

“Bridgestone’s focus op het bouwen van een duurzamere toekomst door middel van mobiliteitstechnologieën sluit goed aan bij onze missie”, stelt Ananth Rani, ceo van Azuga. “Samen gaan onze teams het momentum voortzetten dat we al hebben gecreëerd. Hiermee versnellen ze onze weg naar het leveren van geavanceerde mobiliteitsoplossingen voor onze klanten en de samenleving.”

Azuga is de laatste aankoop van Bridgestone in het najagen van zijn mobiliteitsstrategie. Eerder kocht het bandenmerk nog aandelen in het autonome truck-bedrijf Kodiak Robotics.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.