Bridgestone koopt Duitse bandenketen

Bridgestone koopt Duitse bandenketen

Bridgestone heeft op 1 mei 2020 de Duitse bandenketen REIFF Reifen und Autotechnik GmbH in het Duitse Reutlingen gekocht van de eveneens Duitse Fintyre Group. Dit meldt Bridgestone.
Netwerk
Onder de overname vallen de merknamen Reiff, Netto en ABS. Het bedrijf beschikt over een netwerk van 42 bandenservicebedrijven in Zuid-Duitsland en een retreadingfabriek. Er werken ruim 500 mensen. Volgens Bridgestone past de overname binnen haar strategie om een aanbieder te worden van mobiliteitsoplossingen. Hiervoor focust het bedrijf op banden, mobiliteitsoplossingen en netwerken met verkooppunten.
Acquisities
Bridgestone heeft in de afgelopen jaren al een aantal acquisities gedaan en joint-ventures gestart met in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het verkoopnetwerk omvat nu namen als First Stop, Ayme, Pitstop.de, PPG Pneuhage Partners Group en Speedy.
De oude eigenaar van REIFF, de Fintyre Group, bevindt zich volgens Duitse media momenteel in surseance van betaling. Voor de overname wordt uiterlijk1 juni goedkeuring verwacht van de autoriteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.