Bridgestone komt met nieuwe sensortechnologie

Bridgestone komt met nieuwe sensortechnologie

Bridgestone komt met de nieuwste versie van zijn sensortechnologie voor banden, onder de naam CAIS (Contact Area Information Sensing) waarmee de fabrikant de verkeersveiligheid wil vergroten.

Contactoppervlak
CAIS helpt bestuurders door het verzamelen en analyseren van gegevens over het contactoppervlak van de band. De sensor verzamelt wegdekgegevens die vervolgens naar een on-boardsysteem worden verstuurd voor analyse in real-time. De technologie classificeert de wegomstandigheden. De bestuurder ontvangt een livestream van de huidige wegconditie op het scherm, samen met waarschuwingen over elke verandering in de toestand van het wegdek. Alle gegevens worden verzameld op het scherm, waar de resultaten real time te zien zijn.

Vitale informatie
Volgens Jake Rønsholt, Managing Director, Consumer Business Unit, is Bridgestone ervan overtuigd dat de sensortechnologie voor banden vitale informatie aan bestuurders kan leveren: “Onze tests met het invoeren van CAIS in Japan tonen ons het ware potentieel voor de toekomst.”

Andere mogelijke toepassingen van de sensortechnologie voor banden zijn onder andere het stimuleren van de wegveiligheid via het meten van de zijdelingse krachten op een band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.