Bridgestone herziet markeringssysteem slickbanden MotoGP

Bridgestone herziet markeringssysteem slickbanden MotoGP

Bridgestone MotoGP 2015Na het debuut van een nieuw markeringssysteem voor slickbanden in de MotoGP in 2014 heeft Bridgestone nu nieuwe kleuren toegevoegd aan het bandenaanbod voor 2015, om te laten zien dat er dit jaar nieuwe bandenontwikkelingen beschikbaar zijn voor de coureurs.
Meer opties voor slicks
De herziening van het bandenmarkeringssysteem is het resultaat van het feit dat er dit seizoen meer opties voor slicks worden geleverd door Bridgestone. Naast de vier gekleurde markeringen die vorig jaar werden gebruikt, namelijk groen (extra zacht), wit (zacht), zwart (medium) en rood (hard), zijn er dit jaar twee nieuwe kleuren voor slicks aan het classificatieschema toegevoegd.
Asymmetrische slick
Een nieuwe extra harde compound slick achterband zal zijn debuut maken tijdens de race in Argentinië. Deze nieuw ontwikkelde band is te herkennen aan een gele streep. Bridgestone heeft de ontwikkeling voortgezet van de asymmetrische slick voorband die aan het einde van het seizoen 2014 werd geïntroduceerd. Dit jaar zal deze optie op meer circuits worden aangeboden in verschillende compoundcombinaties. Aangezien er per raceronde maximaal slechts één type asymmetrische slick voorband wordt aangeboden, wordt deze gemarkeerd met een lichtblauwe streep om deze optie te onderscheiden van de symmetrische slicks voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.