Bridgestone geeft motorcrossers grip met Castle Block
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone geeft motorcrossers grip met Castle Block

Bridgestone heeft een nieuwe motorcross-band uitgebracht. Volgens de maker is de Battlecross X31 uitgerust met verschillende nieuwe technologieën.

Castle Block is één van deze vernieuwingen. Hierbij hebben de schouderblokken op de voorste band en alle blokken op de achterste band een convex-gedeelte. Dit moet zowel de tractie, als de contactdruk met het rijoppervlak verbeteren. Verder zorgt de extra rand voor meer grip in bochten. De bandenmaker heeft ook een nieuw patroon ontwikkeld voor de achterband. Dit bestaat uit een asymmetrisch blokontwerp, met een lagere blokverhouding. Ook zijn de afmetingen en positionering van de bunkergroeven opnieuw bekeken, om het contact met de grond te vergroten. Het merk stelt dat deze eigenschappen samen voor optimale stabiliteit en een lagere stijfheid van het oppervlak zorgen.

De nieuwe band heeft ook een koelvin aan de zijwand om extra luchtturbulentie te creëren. Dit geeft een verkoelend effect over het oppervlak van het loopvlak en leidt tot minder degradatie van de band. Ook moet dit voor consistentere prestaties gedurende de hele levensduur van de band zorgen.

Beschikbaarheid

“We wilden onze motorcrossklanten meer snelheid en controle geven op verschillende moeilijke terreinen”, vertelt Nico Thuy, hoofd motoren bij Bridgestone EMIA, in een persbericht. “Het resultaat is de Battlecross X31, een band die onze nieuwste technologieën toepast. Daarnaast is hij ontworpen voor rijders die op zoek zijn naar veelzijdigheid en consistentie in prestaties.” De Battlecross is beschikbaar in zes maten en komt in de eerste maanden van 2022 op de markt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.