Bridgestone en Microsoft ontwikkelen bandencontrolesysteem

Bridgestone en Microsoft ontwikkelen bandencontrolesysteem

Samen met Microsoft ontwikkelde Bridgestone het nieuwe Tyre Damage Monitoring System dat gebruik maakt van het Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP). Dit laat de bandenfabrikant weten.
Schade aan banden
Het bandencontrolesysteem kan real time schade aan banden opsporen en verhoogt daarmee de verkeersveiligheid en vermindert het aantal ongevallen door technische storingen. Uit onderzoek blijkt dat bandenschade aan de basis ligt van ongeveer 30 procent van de auto-ongevallen veroorzaakt door technische storingen. Volgens Bridgestone is schade aan banden vaak niet te zien zonder een grondige, handmatige inspectie. Niet alleen kunnen beschadigde banden tot ernstige ongelukken leiden, ze hebben ook een negatieve impact op andere auto-onderdelen, denk aan schade aan de wielen, en op die manier voor gevaar zorgen.
Monitoren
Het Tyre Damage Monitoring System monitort de banden continu en brengt de bestuurder real time op de hoogte van opgelopen schade. Het systeem werkt via een connected platform (MCVP) met sensorgegevens van al geinstalleerde hardware. Het gebruikt algoritmes om gebeurtenissen te detecteren die het bandoppervlak en het karkas kunnen beinvloeden. De bestuurder wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van het gevaar en kan ingrijpen om de situatie te verhelpen. Op dit moment is er nog geen gelijkwaardig monitoringsysteem op de markt waarbij je niet eerst bijkomende hardware moet installeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.