Bridgestone eerste bandenfabrikant met ISO 50001 certificaat

Bridgestone eerste bandenfabrikant met ISO 50001 certificaat

De Bridgestone fabriek in het Amerikaanse Wilson is de eerste bandenfabriek ter wereld die het ISO 50001 certificaat heeft ontvangen.
ISO 50001 is de nieuwe internationale norm voor energiemanagementsystemen. De norm behelst het systematisch beheersen en verbeteren van energieprestaties, en leidt tot meer transparantie in het energiebeheer en tot hoge kostenbesparing. Ook zorgt het voor verminderde uitstoot van broeikasgassen.
De Wilson fabriek van Bridgestone heeft tussen 2001 en 2011 een energiebesparing gerealiseerd van 16,8 procent. Er zijn verschillende energiebesparende projecten uitgevoerd voor het behalen van het certificaat, zoals het zo efficiënter mogelijk omgaan met energie, het afsluiten van equipment als deze niet in gebruik is, snelle reparatie van stoom en luchtlekken en optimalisatie van de verlichting. “Onze fabriek is al lang gericht op het terugdringen van het belasten van natuurlijke energiebronnen en het invoeren van duurzame productieprocessen”, aldus Plant Manager Gary Williamson. “Dus het ontvangen van het certificaat is een hele eer.”
Het ISO 50001 certificaat is ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.