Bridgestone brengt expertise naar nieuw maanvoertuig
(Foto: Bridgestone)

Bridgestone brengt expertise naar nieuw maanvoertuig

Bridgestone gaat samen met Teledyne Brown Engineering een band voor NASA’s Lunar Terrain Vehicle (LTV) ontwikkelen.

De LTV gaat gedurende lange perioden extreme temperaturen en ruwe omgevingen tegenkomen. Daarbij moet het voertuig de mobiliteit van de bemanning en onderzoeksinspanningen te ondersteunen. Om de benodigde technologie te leveren, heeft Teledyne een team opgebouwd dat bestaat bedrijven zoals Nissan Noord Amerika, Sierra Space, Textron en nu Bridgestone. De bandenmaker heeft hiervoor een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend met het Teledyne Team om maanbanden te leveren.

“Deze samenwerking helpt ons team te versterken. Daarnaast zorgt het voor een duurzamer voertuig, als resultaat van onze samenwerking. De ervaring en reputatie van Bridgestone is ongeëvenaard en een aanwinst voor ons voertuig tijdens zijn reis naar en op het maanoppervlak”, vertelt Scott Hall, President van Teledyne’s Engineered Systems Segment.

R&D

Het bandenmerk begon in 2019 met onderzoek naar banden voor bemande maanvoertuigen. De banden krijgen moeilijke omstandigheden, zoals rotsen en blootstelling aan extreme temperaturen en kosmische straling, te verduren. Om de werking en veiligheid daarom toch te garanderen komt het merk met een metalen, luchtloos bandenconcept. Hierbij maakt Bridgestone gebruik van zijn ‘mastering road contact’-technologie, die ontwikkeld is uit de wegervaringen van het merk.

“Dit project is een nieuwe uitdaging voor de mensheid, en we zijn vereerd om deel te zijn van het Teledyne-team. Daarnaast helpt dit project ons het “toegewijd aan non-stop mobiliteit en innovatie die mensen en de wereld vooruit helpt”-statement te vervullen. Dit is namelijk een integraal onderdeel van ons E8 Commitment”, voegt Makoto Ishiyama, directeur nieuwe technologie bij Bridgestone, toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.