Bridgestone breekt records op MotoGP 2013

Bridgestone breekt records op MotoGP 2013

In 2013 heeft Bridgestone tijdens de MotoGP verschillende records gebroken. “De bandenprestaties van de Battlax MotoGP banden waren weer voorbeeldig”, aldus de bandenfabrikant.
Ronderecords
In het seizoen hebben de coureurs die op de Bridgestones reden, in totaal elf ronderecords gebroken tijdens de kwalificaties en tien ronderecords tijdens de races in het seizoen 2013.
Banden ontwikkelingen
Gedurende het seizoen introduceerde Bridgestone nieuwe bandenontwikkelingen om de veiligheid en de prestaties op een nog hoger niveau te brengen. Tijdens de tweede race van het seizoen, op Jerez, werd een geheel nieuwe, extra harde compound voor de regenband geïntroduceerd. Bij de Japanse Grand Prix op Motegi werd een nieuwe, superzachte slick achterband geïntroduceerd voor de CRT-coureurs. Tijdens de slotrace in Valencia werd een harde slick achterband met nieuwe specificaties voor het eerst ingezet.
De data die tijdens de sessies verzameld zijn zullen worden geanalyseerd in het Technical Centre van Bridgestone in Kodaira, Japan, om mede de richting te bepalen van de bandenontwikkeling voor het seizoen 2014.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.