Bridgestone bandenleverancier Solar Challenge

Bridgestone bandenleverancier Solar Challenge

Bridgestone is de bandenleverancier van de 32 teams die deelnemen aan de 2019 Bridgestone World Solar Challenge. Dit maakte de bandenleverancier bekend.
Ecopia
De bandenleverancier levert Ecopia zonneautobanden met brandstofzuinige bandentechnologie. De banden zijn speciaal ontworpen voor zonneauto’s en maken gebruik van de brandstofzuinige bandentechnologie ‘ologic’ van Bridgestone. Deze banden staan voor duurzaamheid en een verlaagde rolweerstand.
Ologic
Banden met ologic-technologie zijn smaller dan standaard banden met een bredere diameter, waardoor de specifieke vorm garant staat voor uiterste brandstofefficiëntie en veiligheid. De bredere diameter beperkt veranderingen in de vorm van het contactvlak, wat resulteert in een lagere rolweerstand en met een grotere brandstofefficiëntie tot gevolg. Daarnaast verlaagt de smallere vorm ook de luchtweerstand tijdens het rijden.
De race voor zonneauto’s wordt om de twee jaar gereden in Australië. Dit jaar begint de race op 13 oktober en duurt ongeveer vijf dagen. De afstand is 3.000 km tussen Darwin, in het noorden van Australië, tot Adelaide, in het uiterste zuiden van het land. Bridgestone is de naamsponsor van deze race.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.