Bridgestone bandenleverancier Lamborghini Huracán STO

Bridgestone bandenleverancier Lamborghini Huracán STO

Lamborghini heeft gekozen voor Bridgestone als bandenleverancier voor de Lamborghini Huracán STO supercar die volgend jaar op de markt komt. Dit laat Bridgestone weten.
Potenza op maat
Bridgestone ontwikkelde voor de Huracán STO een Potenza-band op maat. Deze band is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen beide bedrijven. Het asymmetrisch profielontwerp zorgt voor een betere stuurrespons en stabiliteit in de bochten. Door de interne kroonstructuur van de band wordt de druk in het profiel gelijkmatig verdeeld in de bochten. Deze eigenschappen en een nieuw ontwikkelde profielsamenstelling die de grip verbetert, helpen de prestaties op circuitniveau van de Huracán STO naar de weggebruikers te brengen.
Circuit
De Lamborghini Huracán STO gaat begin 2021 in productie. Naast de op maat gemaakte Potenza-band voor de openbare weg zal Bridgestone ook een gehomologeerde circuit-versie van de band leveren die ‘race’-technologieën toepast om de prestaties van het voertuig op het circuit te maximaliseren, vooral in droge omstandigheden. (Foto: Bridgestone)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.