Brand bij Siba in Uden: ‘Gelukkig weinig schade’
(Foto: Shutterstock)

Brand bij Siba in Uden: ‘Gelukkig weinig schade’

Bij een buitenopslag van Siba Autobanden in Uden brak afgelopen weekend brand uit, maar naar eigen zeggen kwam men met de schrik vrij.

Het is onduidelijk waardoor de brand is ontstaan, maar volgens het Brabants Dagblad is het vuur in een stapel autobanden-restanten begonnen. De eerste melding hierover kwam dertien minuten voor 2 in de nacht bij de alarmcentrale binnen. “Bij deze brand zijn er door de brandweer twee tankautospuiten, een schuimblusvoertuig, twee watertankwagens, een autoladder, een adviseur gevaarlijke stoffen en een officier van dienst brandweer gealarmeerd”, vertelt Leonie Thijssen, communicatieadviseur bij Veiligheidsregio en Brabant-Noord, aan Bandenportaal.

“Er is brand ontstaan in een bandenstapel in een kleine buitenopslag en de brandweer was snel ter plaatse. Daarna is de brand redelijk snel weer door de brandweer geblust. Inmiddels zijn de resten van het vuur al opgeruimd en hebben we gelukkig nauwelijks schade ondervonden”, stelt Veronique van den Bosch, communicatiemedewerker bij Siba Autobanden. De brandweer kreeg snel het vuur onder controle, door de brandende stapel uit elkaar te trekken. “Er zijn geen slachtoffers bij de brand gevallen en er zijn geen gevaarlijke concentraties aan stoffen gemeten”, vervolgt Thijssen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.