Brand bij Kargro in Nederweert: beperkte schade met veel rook
(Foto: Kargro recycling)

Brand bij Kargro in Nederweert: beperkte schade met veel rook

De brandweer van Nederweert is dinsdag 30 augustus uitgerukt om een brand bij truckbanden-recyclingbedrijf Kargro te blussen. Bij het vuur kwam veel rook vrij.

De brand brak uit in een gebouw waar oude banden worden gerecycled, aan de Kanaaldijk in Nederweert. De waarschijnlijke oorzaak is een smeulende bigbag die in een hal van het bedrijf stond, meldt het bedrijf aan Bandenportaal. Om zeven voor twaalf in de nacht kregen de hulpdiensten hier melding van en rukten uit. De brandweer en politie waren snel ter plaatse. Daarnaast kwam uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse, maar die bleek niet nodig te zijn. De brandweer stuurde verder een hoogwerker, om achteraf een controle van het pand uit te kunnen voeren.

“Er is geen persoonlijk letsel. In feite hebben al onze voorzorgsmaatregelen gewerkt, maar helaas ietsje te laat. Hierdoor is er wel een brandje ontstaan. Die waren we zelf al aan het blussen toen de brandweer aankwam en onze sprinklers hebben ook ons hierbij geholpen. We hebben daarom wel ietsje schade, maar dat valt reuze mee. Het gebouw staat er nog en de restanten van het vuur ruimen we nu op. Daarnaast hebben wij en de brandweer het pand achteraf geïnspecteerd op schade Er zijn verder ook geen schadelijke stoffen vrijgekomen”, vertelt Jochim Geldens, financieel directeur bij Kargro, aan Bandenportaal.  “Het is de laatste tijd wel veel raak in de rubberverwerkings- en recyclingsindustrie. Ik denk dat we als branche al onze installaties op klimaatverandering en langere zomers moeten gaan aanpassen. Deze factoren kunnen namelijk een aardige rol spelen”, vervolgt Geldens.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.