Bovag: meeste paardentrailers met gebreken aan banden

Bovag: meeste paardentrailers met gebreken aan banden

BovagUit een technische controle van 54 paardentrailers in Rosmalen is gebleken dat bijna 85 procent één of meerdere gebreken heeft. Bij meer dan de helft constateerden inspecteurs van Bovag gebreken aan de banden en remmen.

Versleten
Dit meldt Bovag op haar website. 30 trailers waren voorzien van versleten of te oude banden, waarbij op sommige zelfs rubber uit de vorige eeuw werd aangetroffen. Meerdere banden bleken spekglad of hadden scheuren. Ook werden bij 27 aanhangers versleten of verkeerd bevestigde breekkabels waargenomen: “Enkele bleken met ijzerdraad of plakband provisorisch gerepareerd. Bij net zoveel (27) paardentrailers werd een gebrek aan de reminrichting geconstateerd. En in een kwart van de gevallen bleek de vloer van de aanhangwagen verrot.”

Geen aandacht
Volgens Bovag zijn de onderzoeksresultaten vrijwel dezelfde als bij een soortgelijke controle in 2010. Bovag woordvoerder Tom Huyskens zegt in het bericht dat er na de aanschaf totaal geen aandacht meer voor de technische staat van een paardentrailer: “Iedereen vindt het wel best zo. We hadden hoop dat met het aantrekken van de economie de resultaten ten opzichte van 2010 sterk verbeterd zouden zijn, maar helaas staat veiligheid kennelijk niet hoog op de prioriteitenlijst.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.