BMW kiest voor Dunlop onder S 1000 RR
(Foto: Dunlop)

BMW kiest voor Dunlop onder S 1000 RR

BMW heeft als standaard uitrusting voor zijn nieuwe S 1000 RR de Dunlop Sportsmart TT-banden geselecteerd. Zijn nog sportievere tegenhanger, de M 1000 RR, maakt ook gebruik van deze banden.

Dankzij de NTEC RT-technologie van Sportsmart kan de druk aan de achterkant verlaagd worden, voor gebruik op het circuit. Hierdoor hebben bestuurders meer grip, omdat dit het contactvlak van de band vergroot. Het Speed Vent Tread is een loopvlakgroefpatroon dat opent en sluit wanneer de band draait, wat de warmteafvoer moet verbeteren. Op de voorband zorgt een herzien dynamisch malprofiel voor de balans tussen minder stuurinspanning en optimale grip bij het insturen. Dat zorgt volgens Dunlop voor meer feedback en vertrouwen bij het remmen en draaien. Op de nieuwe S 1000 RR is de Sportsmart TT goedgekeurd in een 120/70ZR17 voormontage en twee achtermaten: 190/55ZR17 en 200/55ZR17.

“We hebben de Sportsmart TT ontwikkeld om rijders een geruststellend en leuk rijgedrag op de weg te bieden. Daarnaast moet hij ook raceband-achtige prestaties op het circuit leveren. Als zodanig vormt het een perfecte aanvulling op de filosofie van de nieuwe BMW S 1000 RR. We zijn er trots op dat BMW Dunlop Sportsmart TT heeft gekozen als originele uitrusting voor dit verbeterde model”, vertelt Miguel Morais, OE-Manager bij Dunlop Europa, in een persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.