BlusTec lanceert blussysteem voor bandenbrand

BlusTec, specialist op het gebied van schuimblustechniek, komt met Pyrosmash,een blussysteem voor het blussen van een bandenbrand met water of met schuim door één persoon.
Autobanden
Volgens BlusTec is Pyrosmash hiermee ideaal voor  de beveiliging van opslagen met autobanden . Uit onderzoeken blijkt dat een beginnende brand met autobanden binnen 5 minuten geblust moet zijn: “Duurt een brand langer, dan is de kans groot dat deze escaleert tot een zeer grote brand.”
Pyrosmash is een stationaire blusinstallatie met mobiele blusunits. Deze units wordt op de plaats van een slanghaspel aangesloten op de watertoevoer. Zij kunnen dan continu water of voor minimaal 15 minuten schuim opbrengen met een capaciteit tot 200 liter per minuut, vergelijkbaar met het effect van meer dan 500 schuimblussers.
Bestaande waternet
Het systeem werkt vanaf een lage druk waarmee veelal gebruik kan worden gemaakt van het bestaande waternet. Naast blussen van bandenbrand wordt het Pyrosmash systemen ook ingezet bij onder andere onderhoudswerkplaatsen, recycling bedrijven en magazijnen met opslag van gevaarlijke stoffen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.