Black Bear wil uitbreiden

Black Bear wil uitbreiden

Black Bear, producent van carbon black, wil internationaal uitbreiden. Het bedrijf wil meer samenwerkingen in het buitenland aangaan. Dit meldt het Financieele Dagblad.
Carbon black
Het bedrijf heeft voor haar uitbreidingsplannen 11 miljoen euro opgehaald. Black Bear produceert de zeer vervuilende carbon black op duurzame wijze, aldus het FD: “Waar bij traditionele productiemethoden 2,5 kilo olie verbrand wordt voor 1 kilo van het zwarte poeder, is dat proces bij Black Bear klimaatneutraal.” Het nu beschikbaar gestelde geldbedrag is volgens het FD bestemd voor verfijnen van de techniek en het optuigen van een verkoopteam en personeel voor de technische ondersteuning van bouwprojecten.
Investeringen
De fabriek van Black Bear is gevestigd in Nederweert. Oprichter Martijn Lopes Cardozo zegt in het FD contact te hebben met zo’n twintig bandeninzamelbedrijven die aan de slag willen met het systeem. Het gaat om forse investeringen: “De proeffabriek in Nederweert kostte 10 miljoen euro en kan jaarlijks één miljoen banden verwerken.” Begin volgend jaar verwacht de ondernemer zijn volgende inzamelingspartner, en daarmee zijn eerste stap over de grens, aan te kunnen kondigen, (Bron: Financieele Dagblad)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.