Black Bear Carbon wil fabriek in haven Rotterdam

Black Bear Carbon wil in de haven van Rotterdam een nieuwe fabriek vestigen waar carbon black wordt teruggewonnen uit oude banden. Dit laat het bedrijf weten.
Terugwinnen
Black Bear Carbon houdt zich bezig met de terugwinning van de stof carbon black uit versleten banden. Men heeft de afgelopen maanden verschillende locaties in Nederland verkend voor een nieuwe fabriek. De keuze om de nieuwe fabriek in de haven van Rotterdam te gaan vestigen volgt op een uitgebreid evaluatieproces. Hiervoor werken Black Bear Carbon en Havenbedrijf Rotterdam nu samen aan de opzet van het project.
Klimaatakkoord
Uiteindelijk moet begin december het definitieve besluit vallen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Daarna zal worden overgegaan op de realisatie van het project ‘Recovered Carbon Black Nederland’ in Rotterdam. Volgens Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, sluit Black Bear Carbon met zijn geavanceerde circulaire technologie goed aan bij de doelstellingen van de haven: “Om onze haven in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs, moeten we inzetten op circulaire productieprocessen. Black Bear Carbon past uitstekend in het bestaande Rotterdamse chemiecomplex.” (Afbeelding: Black Bear Carbon)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.