Black Bear Carbon benoemt Richard Dikkers als nieuwe commercieel directeur
(Foto: Black Bear)

Black Bear Carbon benoemt Richard Dikkers als nieuwe commercieel directeur

Black Bear stelt Richard Dikkers als nieuwe commercieel directeur aan. Dikkers heeft dertien jaar ervaring in de olietanker-industrie en gaat de carbon black producent met zijn commerciële strategie helpen.

Dikkers is 39 jaar oud en heeft een master bedrijfskunde. Binnen de olietanker-industrie bekleedde hij verschillende leidinggevende posities op het gebied van financiën en verkoop. “Black Bear is klaar om zijn technologie voor het terugwinnen van carbon black uit afgedankte banden uit te rollen. Daarmee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie. Ik kan daarom niet wachten om het bedrijf te helpen groeien naar het volgende niveau van circulair ondernemen”, vertelt Dikkers in een persbericht.

Versterking

Black Bear heeft naar eigen zeggen een milieuvriendelijk carbonisatieproces ontwikkeld om gebruikte banden om te zetten in teruggewonnen Carbon Black (rCB) en banden Pyrolyse Oil (TPO). Deze grondstoffen verkoopt het bedrijf daarna wereldwijd aan klanten voor gebruik in banden, technisch rubber, coatings, plastic of inkt.

Het bedrijf is daarentegen nog in het proces om zijn eerste fabriek op industriële schaal te ontwikkelen. De faciliteit komt in het Limburgse Chemelot Industrial Park, in Sittard-Geleen, te staan. “Wij zijn van mening dat we aanzienlijke hoeveelheden CO2 kunnen besparen op de carbon black-markt. Daarnaast denken we ook het probleem van de afgedankte banden te kunnen oplossen en tegelijkertijd een winstgevend bedrijf te runnen!”, stelt Victor Vreeken, ceo van Black Bear.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.