Bijna 30% caravans heeft versleten banden

Bijna 30% caravans heeft versleten banden

Bijna 30 procent van de caravans en de helft van de vouwwagens is voorzien van verouderde banden. Dit blijkt uit een steekproef van Bovag.
Haarscheurtjes
De steekproef werd vorige maand uitgevoerd, vooruitlopend op de komende vakantieuittocht. Er werden bijna 150 caravans en vouwwagens getest op diverse locaties in Midden-Nederland. De geconstateerde verouderde banden waren ouder dan januari 2013. “Na verloop van tijd slijt het rubber – ook bij stilstand in de stalling of op een camping – en kunnen er bijvoorbeeld haarscheurtjes ontstaan”, aldus Bovag. “Het profiel van de band kan nog helemaal tip-top zijn, maar als de temperatuur in de band tijdens de reis oploopt kunnen de gevolgen van zulke beschadigingen desastreus zijn.”
Technische controle
Vanwege de eerste vakantieuittocht organiseert BOVAG op vrijdagmiddag 5 juli langs de A2 in Zuid-Limburg bij rustplaats Knuvelkes een kosteloze technische controle van het vakantieverkeer. Daarbij zal speciaal aandacht worden geschonken aan de staat van caravan- en vouwwagenbanden, maar tevens aan de leeftijd en staat van gasslangen.
Het advies van de brancheorganisatie is om de banden elke zes jaar te vervangen. In Duitsland geldt deze termijn wettelijk voor alle caravans die zijn gekeurd om maximaal 100 kilometer per uur in plaats van 80 mee te mogen rijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.