Pirelli maakt bijna 500 miljoen euro winst
(foto: Pirelli)

Pirelli maakt bijna 500 miljoen euro winst

Pirelli heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 6,616 miljard euro. Dat is ruim 24 procent meer dan in 2021 en ook boven de verwachte omzet van 6,5 miljard euro. Ook de brutowinst kwam met 977,8 miljoen euro hoger uit dan de voorziene 960 miljoen euro.

Onder de streep realiseerde Pirelli een nettowinst van 435,9 miljoen euro, ruim 35 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

Pirelli, dat recent werd uitgeroepen tot een van de meest duurzame bedrijven, wist ook haar positie bij vervangingsbanden voor het grotere segment, 18 inch of meer, verder te versterken, aldus het financiële overzicht. In dat segment wisten de Italianen het volume met 6,8 procent op te voeren. Ook bij OE wierp de focus op grotere maten, 19 inch of meer, vruchten af met een met 8,5 procent toegenomen volume.

In 2022 ging de vernieuwing van het productengamma door met negen nieuwe lijnen waaronder vier voor SUV’s. Ook Pirelli richt zich hierbij vooral op elektrische en hybride auto’s. Ook zijn banden op de markt gebracht voor rijden onder lagere temperaturen. Het bedrijf meldt verder dat de kosten met een verdere 136 miljoen euro werden teruggedrongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.