‘Markers’ in banden van Continental
Foto: Continental

‘Markers’ in banden van Continental

Continental is er, samen met specialist Security Matters SMX, in geslaagd onzichtbare barcodes als ‘markers’ op te nemen in banden. Daarmee kan de aanwezigheid van natuurlijk rubber en de geografische herkomst ervan worden geverifieerd in een band en daarmee gedurende het gehele productieproces.

“De marker-technologie, die beide bedrijven hebben geoptimaliseerd voor gebruik in natuurlijk rubber, is ontworpen om een grotere transparantie in de hele waardeketen voor banden en technische rubberproducten van Continental te creëren”, laat de Duitse fabrikant weten in een uitgebreid persbericht. “Voorzien van speciale veiligheidsaspecten maakt het gebruik van het markermateriaal het mogelijk om natuurlijk rubber onzichtbaar te markeren met informatie over de geografische herkomst. Dat betekent, bijvoorbeeld, dat verantwoord gewonnen natuurlijke rubber en haar origine in elk stadium van de waardeketen kan worden geverifieerd tot aan de klant.”

Claus Petschick, hoofd fustainability bij Continental Tires: “We zien een enorm potentieel in marker technologie. In de toekomst helpt het ons te verzekeren dat het natuurlijke rubber dat we gebruiken in onze banden volledig verantwoordelijk groeit en is gewonnen. Op langere termijn geloven we dat marker technologie kan helpen om de soms hoogst ingewikkelde processen in onze leveringsketen meer transparant en beter verifieerbaar te maken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.