Bandenwisselweken temperen impact Coronavirus

Bandenwisselweken temperen impact Coronavirus

De impact van het coronavirus op de bedrijfsvoering is gedaald ten opzichte van de Coronamonitor 15 en het sentiment lijkt te verbeteren. Dit meldt Vaco naar aanleiding van de zojuist verschenen 16e Coronamonitor van 7-14 april.

Bandenwisselweken
Volgens Vaco is de afnemende impact toe te schrijven aan de Bandenwisselweken die zorgen voor een tijdelijke opleving van het werkaanbod. Voor de grootste impact staat op de eerste plaats ‘Minder klanten’ (46%), gevolgd door ‘Minder werk in de werkplaats’ (44%) en ‘Beleveringsproblemen door (toe)leveranciers’ (35%, net hoogste percentage ooit). “Een belangrijke reden is het wereldwijde gebrek aan zeecontainers en schepen”, aldus Vaco. “Daardoor loopt de aanvoer van bijvoorbeeld banden van buiten Europa vertraging op” Verder waren er meer ziekmeldingen en bleef het verzuim als gevolg van quarantaine nagenoeg gelijk.

Omzetverlies
Het gemiddeld geschatte omzetverlies van de leden, veroorzaakt door de coronacrisis, is gedaald van 23% naar 21%. Volgens Vaco is er nu meer vertrouwen in een goede afloop van de coronacrisis. Ook zijn er minder bedrijven die verwachten afscheid te moeten nemen van medewerkers (5%). Voor de korte termijn behouden de bedrijven hun medewerkers voor de Bandenwisselweken en voor de langere termijn geldt dat de meeste Vaco-leden aan hun minimale bezetting zittren die nodig is voor de continuïteit.

Het aantal leden dat gebruikmaakt(e) van een steunmaatregel is teruggelopen naar 23%.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.