Bandenverkopen gestegen in oktober 2013

Bandenverkopen gestegen in oktober 2013

In oktober zijn de bandenverkopen in Europa (incl. Rusland en Turkije) en Amerika met 3 procent gestegen. Dit blijkt uit de marktinventarisatie van Michelin.
Amerika
Voor personenauto en lichte bedrijfsautobanden was de stijging het grootste in Noord-Amerika. Ten opzichte van oktober 2012 stegen de verkopen van OE banden met 6 procent en vervangingsbanden met 1 procent. Voor Europa bedroeg de stijging 2 respectievelijk 1 procent. Voor de eerste tien maanden van 2013 namen de verkopen van OE-banden in Noord-Amerika met 5 procent toe en van vervangingsbanden met 4 procent. In Europa daalden beide segmenten met 1 procent.
Trucksector
In de trucksector deed Europa het beter. De verkopen van OE banden steeg hier met 15 procent en van vervangingsbanden met 8 procent. In Noord-Amerika bedroeg de stijging 3 respectievelijk 2 procent. Voor geheel 2013 steeg de verkoop van OE truckbanden in Europa met 2 procent en van vervangingsbanden met 9 procent. In Noord-Amerika daalden de verkopen van OE truckbanden met 7 procent en die van vervangingsbanden met 2 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.