Europese Bandensector wil naar verdere reductie CO2 uitstoot

Europese Bandensector wil naar verdere reductie CO2 uitstoot

ETRMADe Europese bandensector wil nieuwe stappen zetten naar een duurzame mobiliteit met een verdere reductie van de CO2 uitstoot door vrachtverkeer. Dit heeft de Europese brancheorganisatie voor de bandensector ETRMA in een verklaring  bekend gemaakt naar aanleiding van de nieuwe ‘Low Emission Mobility Strategy’ voor vrachtverkeer van de Europese Commissie.

Bandentechnologie
Volgens de ETMRA kan de lagere CO2 uitstoot worden bereikt door nieuwe bandentechnologie, in combinatie met bestaande maatregelen op het gebied montage van TPMS op vrachtauto’s. De organisatie stelt dat er wel strenge controles nodig zijn. Ook moeten de te nemen maatregelen in lijn zijn met ander EU-beleid voor transport, zoals TPMS en van grip op nat wegdek.

Rolweerstand
De bandenbranche op zijn beurt moet zich in blijven zetten voor een verdere reductie van de rolweerstand met 1% per jaar tot 3020.. Volgens Mrs Cinaralp, Secretaris Generaal van de ETRMA, moet dit resulteren in een reductie van 8,7 miljoen ton CO2: “Dit komt overeen met een jaarlijkse reductie van 81.000 40-ton vrachtauto’s in Europa.”

De ETRMA benadrukt dat het bereiken van de doelstelling een zaak is banden, wegen, voertuigen en de chauffeurs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.