Bandenrecycling in Europa naar hoger plan

Bandenrecycling in Europa naar hoger plan

De Europese belangenorganisatie voor bandenrecycling ETRA gaat nauwer samenwerken met de EuRIC, de Europese belangenbehartiger voor de gehele recycling sector.
Belangenbehartiging
De samenwerking moet leiden tot een versterking en uitbreiding van de belangenbehartiging van de banden recyclingbedrijven op Europees niveau. ETRA (European Tyre Recycling Association) is de erkende vertegenwoordiger van de bandenrecyclingsbranche in Europa. De samenwerking met EuRIC (European Recycling Industries’ Confederation) moet de slagkracht van ETRA vergroten. Hierdoor moet het mogelijk worden de bandenrecycling beter en uitgebreider in beeld te brengen, technisch ondersteuning te bieden en voorlichting te geven over alles wat te maken heeft met bandenrecycling.
Groei
Volgens EuRIC is de samenwerking een antwoord op de groei van bandenrecycling en de gezamenlijke belangen van het recyclen van verschillende materiaalsoorten: “Het is een mogelijkheid om de belangenbehartiging te bundelen en onze positie verder te versterken. We zien veel mogelijkheden voor samenwerking.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.