Bandenproductie China groeit fors in 2012

Bandenproductie China groeit fors in 2012

De productie van banden in China heeft ook in 2012 een forse groei laten zien. De omzet steeg met 20.7 procent tot 79.3 miljard dollar. Dit blijkt uit een nieuwe publicatie ‘Tire Manufacturing in China: Market Research Report.’
Het onderzoeksrapport is het werk van IBISWorld. Dit marktonderzoeksbureau becijferde dat de Chinese bandenproducenten in 2012 in totaal 865.1 miljoen banden hebben geproiduceerd. Hiermee is China volgens IBISWorld ‘s werelds grootste bandenproducent, gevolgd door de VS en Japan. “In de laatste vijf jaren heeft China een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 24,2 procent laten zien. De groei van het aantal geproduceerde eenheden bedroeg 9,1 procent.”
Volgens IBISWorld is de omzet uit de export van banden in de laatste vijf jaren met gemiddeld 12.8 percent per jaar gegroeid tot 16.9 miljard dollar in 2012. Volgens de marktonderzoekers is de productie van radiaalbanden in China nog lager dan die in de VS, Europa en Japan, maar is wel snel gegeroeid tot 363.7 miljoen units.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.