Banden Groep Noord ontvangt subsidie voor velgenwasstraat

Banden Groep Noord ontvangt subsidie voor velgenwasstraat

Banden Groep NoordBanden Groep Noord in Bedum krijgt van de provincie Groningen een subsidie van in totaal 71.865 euro voor het ontwikkelen van een duurzame velgenwasstraat.
Bandenhotel
De velgenwasstraat is bestemd voor het nieuwe bandenhotel dat de bandengroothandel Banden Groep Noord wil gaan starten. “De wasstraat is zoveel mogelijk geautomatiseerd”, aldus Theo van Alst, directeur Banden Groep Noord. “Wij willen hem inzetten voor het wassen van de band-wiel combinaties en voor het meten de profieldiepte van de opgeslagen banden. Tevens zal het systeem worden ingezet voor de registratie van de opgeslagen bandensets.”
De velgenwasstraat krijgt een capaciteit om circa 12 sets per uur te wassen, ofwel in totaal 48 band-wiel combinaties per uur.
Duurzaamheid
Banden Groep Noord heeft de subsidie gekregen vanwege de duurzaamheid van de wasstraat. De provincie oordeelde dat er minder water en chemicaliën nodig zijn, waardoor ook de werkomstandigheden voor de medewerkers worden verbeterd. “Daarnaast stelt de subsidie het bedrijf in staat de dienstverlening te verbeteren.”
“Wij zijn in 2012 begonnen met het eerste idee voor de wasstraat”, aldus van Alst. “Deze vakantie zijn we begonnen met de tests en we hopen volgend jaar februari de wasstraat klaar te hebben.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Xander Derksen

    Gekheid ten top!! dat de overheid hiervoor subsidie geeft!! Deze apparatuur wordt door meerdere fabrikanten al reeds aangeboden waarbij niet eens chemicaliën nodig zijn. Weg gegooid belasting geld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.