Band op Spanning viert miljoenste gebruiker
(Foto: Band op Spanning)

Band op Spanning viert miljoenste gebruiker

Band op Spanning heeft dit weekend zijn miljoenste gebruiker geserviced. De organisatie die zich inzet tegen onderspanning in autobanden telt 150 bandenpompen in heel het land.

Het doel van de vereniging is om onderspanning in autobanden tegen te gaan, omdat dit zorgt voor meer brandstofverbruik. Daarnaast is het ook slecht voor de verkeersveiligheid, omdat automobilisten minder goed contact kunnen maken met het wegdek. Band op Spanning plaatste op 31 oktober 2011 zijn eerste Slimme Bandenpomp in Den Haag. Na elf jaar maakt de organisatie de balans op en stelt het dat zijn populairste pomp inmiddels 50 duizend keer gebruikt is.

Volgens de cijfers van de organisatie is daarmee 250.000 liter brandstof, bijna 1.000 ton CO2-uitstoot, duizenden banden en bijna 1 miljoen euro bespaard. Daarentegen zijn er 150 van deze pompen in het land gevestigd. Bij elkaar opgeteld hebben die volgens Band op Spanning meer dan 3 miljoen liter brandstof, 13 ton ton CO2-uitstoot, 90 ton banden en bijna 13 miljoen euro bespaard.

“Band op Spanning bestaat al sinds 2004. We begonnen met de mobiele dienst van de Service op Locatie om bij organisaties de banden op te pompen. Toen we meer dan tien jaar geleden de eerste Slimme Bandenpomp plaatsten, was echt dat pionieren. We hebben de pomp van de grond af opgebouwd, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Nu groeien we harder dan ooit tevoren. Ik ben trots op onze miljoen gebruikers en de groeispurt waar we ons in bevinden”, vertelt Laurens Drogendijk, oprichter van Band op Spanning, in een persbericht.

Toekomst

De organisatie is niet van plan het bij 150 pompen te laten. Zo zet de provincie Gelderland zich in om in elk van zijn gemeenten er een te plaatsen. Deze pompen verschijnen op gemeentegrond of openbare plekken zoals parkeerterreinen van supermarkten, bouwmarkten en winkelcentra. Band op Spanning verwacht dat het aantal pompen komend jaar zelfs verdubbelt. Consumenten kunnen de locaties van alle Slimme Bandenpompen terugvinden op bandenpomp.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.