Apollo Vredestein opent nieuwe productiehal

Apollo Vredestein opent nieuwe productiehal

Bij Apollo Vredestein in Enschede is deze week het uitbreidingsproject Menger 8 officieel geopend. Onkar S Kanwar, Chairman Apollo Tyres Ltd, verrichtte die handeling.
Menger 8
Met de uitbreiding van het productiepark richt de fabrikant zich met name op de mengsels voor het Ultra High Performance-bandensegment (sportwagens als de Porsche 911, Lamborghini Gallardo en Audi R8). Menger 8 is uitermate geschikt om de hoogwaardige rubbermengsels te vervaardigen die vereist zijn voor de banden van dergelijke auto’s.
Hogere output
Eind april vorig jaar werd bij Apollo Vredestein de aftrap van het project gegeven. Nadat de nieuwe bedrijfshal klaar was, kon vanaf het najaar de machine waarom het allemaal te doen was (totaalgewicht: 160 ton) worden geleverd en geïnstalleerd. Bij Menger 8 is een silicamengsel ongeveer twee keer zo snel klaar als bij een conventionele menger. Hiermee is de output tachtig procent hoger. Daarnaast is de nieuwe installatie duurzaam, wat zich volgens Apollo Vredestein vertaalt in een energiebesparing op jaarbasis van bijna 200.000 euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.