Apollo vernieuwt tractie voor tractoren
(Foto: Apollo)

Apollo vernieuwt tractie voor tractoren

Apollo brengt zijn vernieuwde Vredestein Traxion-lijn uit. De Traxion 70 is voor tractoren met een vermogen tussen de 70 en 200 pk bedoeld.

De nieuwe Traxion beschikt over vijftien maten tussen de 16 en 42 inch. Alle 25 banden zijn daarnaast beschikbaar voor de aftermarket en de tractormerken Claas, New Holland en John Deere bieden ze af fabriek aan. De bandenmaker ziet de Traxion 70 als vervolg van zijn Traxion+. Bij deze band was slijtvastheid het belangrijkste kenmerk en dat is voor zijn opvolger ook het geval. De 70 heeft, volgens zijn maker, ook andere eigenschappen behouden, zoals een lange levensduur, comfort en tractie. Daarentegen zijn in de nieuwe Traxion ook de nieuwste technologieën van Vredestein’s moederbedrijf Apollo verwerkt.

De nieuwe Traxion 70 beschikt over gebogen nokken, met een groot contactoppervlak in het midden van het loopvlak. Daarnaast moet een speciale compound voor een langere levensduur zorgen.  De gebogen nok van Vredestein staat bijna loodrecht op de rijrichting, wat de Traxion 70 ook meer trekkracht geeft.  Het zelfreinigende vermogen van de band neemt verder toe, hoe groter de afstand van het midden naar de zijkant tussen de nokken is. Volgens Apollo komt dit vooral tot zijn recht op zware grond. Dit zorgt ervoor dat de band grip behoudt en vermindert de hoeveelheid modder die op de weg achterblijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.