Apollo Tyres start samenwerking met Porsche

Apollo Tyres start samenwerking met Porsche

Apollo Tyres is een exclusieve samenwerking gestart met Porsche. In deze samenwerking heeft het R&D-team van Apollo Tyres een nieuwe variabele frontspoiler ontwikkeld voor de onlangs geïntroduceerde Porsche 911 Turbo en 911 Turbo S.
Air Master by Vredestein
Volgens Apollo Tyres is deze samenwerking bijzonder omdat de productontwikkeling niets met autobanden te maken heeft. De spoiler, ‘Air Master by Vredestein’, is een geïntegreerd onderdeel van het ‘Porsche Active Aerodynamics’ systeem (PAA) en door beide partners beschermd met een reeks van patenten.
De variabele frontspoiler is gemaakt van speciaal ontwikkeld EPDM (ethyleen-propyleen-dieen monomeer) rubber, dat uiterst flexibel is waardoor het zich aanpast aan de vereiste aerodynamica in alle weersomstandigheden en omgevingstemperaturen. EPDM-rubber is bovendien zeer sterk en elastisch zodat het impactschade van losliggend materiaal op de weg kan weerstaan.
Productontwikkeling
“Ik ben erg trots op deze innovatie”, zegt Peter Snel, Chief, Apollo Tyres Global PV R&D. “Vooral omdat het team het normale band gerelateerde onderzoek moest overstijgen. Daarnaast onderstreept dit het vertrouwen van Porsche in ons om een dergelijk product te ontwerpen.”
Het gehele systeem is ontwikkeld door een speciaal projectteam van Apollo Tyres R&D en Apollo Vredestein. Ook alle productieprocessen zijn door het projectteam zelf ontwikkeld, waarna  uiteindelijk de productie is gestart in een speciale productiecel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.