Apollo Tyres brengt all-terrainband Vredestein Pinza naar Europa
De Vredestein Pinza doet het heel goed in de extreme weersomstandigheden.

Apollo Tyres brengt all-terrainband Vredestein Pinza naar Europa

Apollo Tyres introduceert zijn eerste speciale all-terrainband op de Europese markt: de Vredestein Pinza. Volgens de fabrikant biedt de band “de beste balans tussen on- en off-road-prestaties van alle all-terrainbanden”. De band doet het vooral heel goed in de extreme omstandigheden op andere continenten.

De Pinza is geschikt voor 4×4’s, pick-ups en SUV’s die off-road rijden. De Pinza is vanaf augustus beschikbaar in 24 maten. Later volgen er meer.

Het profiel van de Pinza heeft een zigzagpatroon met vier groeven en lamellen met volledige diepte en verbindingsbruggen om de grip op alle oppervlakken, inclusief modder, zand, ijs en sneeuw, te bieden, met zo min mogelijk geluid. In het profiel zijn gedraaide ‘steenuitwerpers’ in de groef geïntegreerd om vuil te verwijderen.

De Pinza heeft de certificering ‘3 Peak Mountain Snow Flake’, wat volgens de fabrikant betekent dat hij voor alle weersomstandigheden geschikt is.

De nieuwe band is ontworpen en ontwikkeld door de interne R&D-afdeling van Apollo Tyres in Nederland, waarbij gebruik is gemaakt van gesimuleerde en realistische analyses. De Vredestein Pinza is “het resultaat van het meest ambitieuze productspecifieke R&D-project in de 113-jarige geschiedenis van het merk”, aldus Apollo. Opvallend: de banden zijn getest onder alle soorten weersomstandigheden, zowel on- als off-road, in Noord-Amerika, Finland, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.

De band werd in 2021 in de VS geïntroduceerd. De Pinza wordt aangeboden in twee versies: ‘P’ en ‘LT’. Het agressievere ‘LT’-bandenprofiel is geschikt voor werkvoertuigen die voornamelijk worden gebruikt op veeleisender off-road-terrein. De ‘P’-variant heeft een meer op de weg gericht ontwerp, waardoor hij meer geschikt is voor personenauto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.