Apollo ontvangt 300 miljoen euro voor fabriek Hongarije

Apollo ontvangt 300 miljoen euro voor fabriek Hongarije

Apollo Tyres heeft een financiering van 300 miljoen euro ontvangen voor de Greenfield-fabriek in Hongarije. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt.
ABN Amro
Een internationaal consortium van banken, bestaande uit ABN Amro, Magyar Export-Import Bank, Raiffeisen Bank, Standard Chartered Bank en UniCredit Bank Hungary steunt het bedrijf met deze financiering. Volgens K. Prabhakar, Managing Director Apollo Tyres in Hongarije, hebben de consortiumpartners een passende oplossingen gevonden voor Apollo’s specifieke financiële behoeften voor het project: “Zij hebben gezorgd voor een probleemloze uitvoering.”
Investering
De totale investering in de Greenfield fabriek bedraagt 475 miljoen euro. De bouw ging in april 2015 van start en het eerste product zal naar verwachting begin 2017 van de band rollen. De fabriek zal ongeveer 1.000 banen creëren in het land. De capaciteit per jaar bedraagt 5,5 miljoen banden voor personenwagens en lichte bedrijfswagens en 675.000 banden voor zware bedrijfsvoertuigen (HCV). De fabriek vormt een aanvulling op de bestaande fabriek in Nederland.
De nieuwe fabriek ligt op nog geen 100 km van Boedapest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.