Apollo lonkt weer naar China en Amerika

Apollo lonkt weer naar China en Amerika

KanwarNa de mislukte overname van de Amerikaanse bandenproducent Cooper Tire & Rubber Co lonkt Apollo Tyres opnieuw naar China en de VS. Dit zegt Apollo CEO Neeraj Kanwar in een interview met de Indiase krant Hindu Business Line.
Top 10 speler
Tegen de krant zegt hij dat China en Amerika belangrijk zijn voor een groot marktaandeel wereldwijd: “Als we een top 10 wereldspeler willen worden, kunnen we de VS en China niet links laten liggen. We zullen deze markten moeten betreden.” Hiervoor is een mix van organische groei en acquisities nodig: “Maar er zijn op dit moment nog geen plannen voor een acquisitie.”
Technologie
Volgens Kanwar komt 55% van Apollo’s omzet uit India. “Dit zal waarschijnlijk 50% worden en niet minder als we geen grote acquisitie in de wereld doen.”
Hij verwacht veel van de nieuwe fabriek in Hongarije: “Europa geeft ons een belangrijke opstap naar technologie en het creëren merkwaarde. Voor Amerika zal het uiteindelijk belangrijk zijn om er te gaan produceren, maar daar zijn nu nog geen plannen voor. Onze focus is vooralsnog Europa en Zuidoost Azie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.