Apollo sluit overeenkomst met Amring voor Vredestein-distributie in Zweden
(Foto: Shutterstock)

Apollo sluit overeenkomst met Amring voor Vredestein-distributie in Zweden

Apollo heeft een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met de Noordse bandengroothandel Amring. De bandenmaker gaat in Zweden en Finland Vredestein-banden voor personenauto’s leveren.

Apollo verkoopt zijn OHT- en TBR-producten rechtstreeks via Apollo Tyres Nordic AB in alle Scandinavische markten. “Vredestein is een vertrouwd merk in Zweden en Finland. We zijn er daarom trots op dat we het merk verder kunnen brengen. We hebben commerciële en logistieke structuren, die de beschikbaarheid van Vredestein-producten in dit gebied helpen verbeteren. Onze laatste investering in verbeterde crossdock-oplossingen zorgt daarnaast  ervoor dat leveringen van de producten efficiënter zijn”, vertelt Ulf Wahlström, ceo van Amring, in een persbericht.

De deal moet Amring in staat stellen zijn productaanbod uit te breiden. Vredestein kan daarnaast zijn bekendheid in heel Europa vergroten. “Deze nieuwe distributieovereenkomst met Amring staat centraal in onze strategie om onze operationele voetafdruk in Scandinavië te versterken. Onze Vredestein-banden zijn erg populair gebleken in deze landen. Dat komt doordat de prestatiekenmerken zo goed zijn aangepast aan het klimaat en de wegomstandigheden”, stelt Paul Eidhof, clusterdirecteur Noordwest-Europa bij Apollo.

Amring werd in 1952 in Göteborg opgericht en is naar eigen zeggen de grootste bandengroothandel in Zweden. Het bedrijf is daarna in 2018 overgenomen door bandendistributeur Van den Ban en de Zweedse bandengroothandel Europadäck.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.